Faj: Arabika
Fajtavariáns: Catuai
Régió: Chirripo, Brunca
Ültetvény: El Salitre
Feldolgozóállomás: Corazon de Jesus
Termelő: Johnny Alvarado és családja
Magasság: 1300 m
Feldolgozás: száraz
Csészeprofil: cseresznye, sárgadinnye, kakaóbab
Ezt a kávét Johnny Alvarado Abarca termelte 1300 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő farmján, a Chirripó-i El Salitre-n. A cseresznyéket az Alvarado család saját mikromalmában, a Corazón de Jesús-ban dolgozták fel, ahonnan már több Cup of Excellence döntős tétel is kikerült. Az érett cseresznyéket emelt ágyakon, 10–20 napon át egyenletesen szárították, majd a hántolás és export előtt két hónapig pihentették. Mivel a végeredmény az Alvarado család közös munkáját dicséri, ez a kávé méltán viseli a malom nevét.