Faj: Arabika
Fajtavariáns: Bourbon
Régió: Nyamagabe
Mosóállomás: Ngoma
Termelő: helyi kistermelők
Magasság: 1400-2100
Feldolgozás: mosott
Csészeprofil: körte, lime, kamilla
A Ngoma feldolgozóállomás Kavumu városának közelében található, ahol a helyi kistermelők átlagosan 200 kávécserjével rendelkező parcellákon termesztik a kávét, és kézzel szüretelik a termést. Az állomás kizárólag érett cseresznyéket fogad, amelyeket úsztatásos módszerrel szelektálnak tovább. A hántolás-fermentáció-mosás-áztatás ciklus után a pergamenkávét előszárító asztalokon ismét átválogatják, hogy eltávolítsák a károsodott vagy hibás szemeket. Az egyenletes száradást emelt ágyakon, rendszeres átforgatással biztosítják, végül a zöldkávét export előtt kézzel utóválogatják.